„Silverback Gorilla“ faktai ir darbalapiai

Į sidabrinė gorila yra subrendęs kalnų gorilos patinas su sidabriniais balnais per nugarą ir klubus. „Silverback“ yra atsakingas už penkių – trisdešimties kalnų gorilų būrio apsaugą ir vedimą, kur migruoti, pašaro maistui ir net poilsiui.

Jei norite gauti daugiau informacijos apie „Silverback“ gorilą, žr. Toliau pateiktą faktų rinkmeną arba galite atsisiųsti mūsų 24 puslapių „Silverback Gorilla“ darbalapių paketą, kurį galėsite naudoti klasėje ar namų aplinkoje.



Pagrindiniai faktai ir informacija

Buveinė ir anatomija

  • Bendrinis pavadinimas: „Silverback Gorilla“
  • Mokslinis pavadinimas: Gorilla beringei beringei
  • Klasė: Žinduoliai
  • Įsakymas: primatai
  • Šeima: Hominidae


  • Grupės pavadinimas: kuopa
  • Natūrali buveinė: tropiniai atogrąžų miškai Rytų ir Centrinėje Afrikoje
  • Vidutinis aukštis: 6 pėdos


  • Dieta: žolėdžiai
  • Vidutinė gyvenimo trukmė laukinėje gamtoje: nuo 40 iki 50 metų
  • Kalnų gorilos yra vienas iš dviejų rytinių gorilų porūšių, randamų kalnuotame Rytų ir Centrinės Afrikos miške. Kartu su šimpanzėmis, orangutanais ir bonobais gorilos laikomos viena iš didžiųjų beždžionių.


  • Palyginti su kitomis gorilų rūšimis, kalnų gorilos turi storesnį ir ilgesnį kailį. Kaip ir kitų didžiųjų beždžionių, jos turi ilgesnes rankas nei kojas. Jie yra sausumos ir keturkojai primatai, o tai reiškia, kad jie daugiau laiko praleidžia ant žemės nei medžiuose ir vaikšto keturiomis galūnėmis. Nepaisant didžiulio dydžio, kalnų gorilos gali lipti vaismedžiais.
  • Savo storesniu kailiu jie gali gyventi dideliame aukštyje ir šaltesniame klimate. Jie gyvena Albertine Rift debesų miške ir Virungos ugnikalniuose Centrinėje Afrikoje.
  • Jie klaidžioja namuose nuo 10 iki 15 kvadratinių mylių.
  • Suaugę kalnų gorilos vyrai vadinami sidabriniais, nes sidabriniai balnai eina per nugarą ir klubus.
  • Vidutinis sidabrinio ūgio aukštis yra iki 6 pėdų, o kalnų gorilų moterys - iki 5 pėdų. Jie gali sverti iki 350 svarų su stambiu kūnu, raumeningomis rankomis ir plačia krūtine, todėl yra didžiausi tarp primatų.


  • Kadangi jie yra žolėdžiai, sidabražolės valgo įvairias šaknis, vaisius, žoleles, žievę, bambuką ir kartais vabzdžius. Siekdami išlaikyti savo kūną, jie suvalgo iki 66 svarų maisto per dieną.
  • Be sidabrinių nugarų, kalnų gorilų patinai išsiskiria tuo, kad kaukolių viršūnėje jie turi ryškų kaulinį keterą, kuris suteikia jų galvai kūginę formą.
  • Be to, jie turi gana mažas ausis pagal galvos dydį.
  • Jaunesni kalnų gorilos vyrai vadinami „juodaisiais“, nes sidabrinis balnas atsiras tik sulaukus 12 metų.


Elgesio bruožai ir charakteristikos

  • Nepaisant kūno tvirtumo, sidabrinės gorilos yra drovios ir švelnios. Jie paprastai gyvena kariuomenėje, kurią sudaro 5–30 asmenų. Suaugęs sidabrinis kubilas tarnauja kaip alfa ir grupės lyderis. Be karių apsaugos, alfa sidabro kuprinė nusprendžia, kur keliauti, pašaro maistui ir miegui. Siekdami atbaidyti kitus gyvūnus, sidabriniai nugaros stovi ant užpakalinių kojų, drasko ir meta augalus, trypia kojas, daužo į žemę delnais ir muša krūtines rankomis.
  • Kadangi jie yra klajokliai, jie kiekvieną dieną stato naujus lizdus. Būrys gali būti sudarytas iš kelių jaunesnių patinų, suaugusių ir nepilnamečių patelių bei kūdikių.
  • Kalbant apie poravimą, sidabrinis kubilas yra vienintelis patinas, kuriam leidžiama poruotis su visomis moterimis kariuomenėje. Dėl savo dydžio ir jėgos moterys renkasi poruotis su juo, o ne su kitais grupės vyrais.
  • Kai vyrai pasiekia lytinę brandą, jie linkę palikti kariuomenę ir keliauti vieni, kol galės suformuoti savo būrį vadovauti.
  • Skirtingai nei orangutanai, sidabriniai tėvai tėvo daugumą kariuomenės jaunuolių.
  • Kaip ir kiti didieji beždžionės, sidabriniai nugarai yra protingi primatai. Jie naudoja įvairius balsus, gestus, veido išraiškas ir kūno kalbą bendraujant su kitais.
  • Ten, kur motina miršta ar palieka kariuomenę, sidabrinis prižiūri jaunus ir leidžia jiems miegoti jo lizde.
  • Jie paprastai būna tylūs ir drovūs, nebent įsibrovėlis susiduria su sidabriniu kupru ir perima grupę.
  • Dažniausiai konfliktai sprendžiami demonstruojant, o ne realiai kovojant. Norėdamas užmegzti ryšį su savo grupe, sidabrinis kubilas ilsisi vidurdienį ir beveik 13 valandų praleidžia miegodamas. Per tą laiką jie maitinasi, tvarkosi ir žaidžia su kariuomenės nariais.

Išsaugojimo statusas

  • Pagal IUCN Raudonąjį sąrašą kalnų gorilos laikomos kritiškai pavojingomis dėl šių priežasčių:
    • Buveinės praradimas dėl žmogaus kėsinimosi
    • Žmonių smurtas
    • Brakonieriavimas, kai kūno dalys parduodamos tradicinei medicinai ir magijai, ir kūdikiai, paimti nelegaliai naminių gyvūnėlių prekybai.
  • 1991 m. Buvo sukurta tarptautinė gorilų apsaugos programa, siekiant išsaugoti kritiškai nykstančias kalnų gorilas bendradarbiaujant su suinteresuotosiomis šalimis, galinčiomis padėti išsaugoti jų buveines.
  • Šiandien Centrinėje Afrikoje yra nemažai saugomų nacionalinių parkų, kurie yra kalnų gorilų buveinė.

Papildomi kalnų gorilos faktai

  • Būdamos dešimties metų, kalnų gorilų patelės laikomos lytiškai subrendusiomis ir galinčiomis gimdyti palikuonis. Po 8 ½ nėštumo mėnesio jie paprastai pagimdo vieną kūdikį. Apskritai per gyvenimą jie gali gimdyti nuo dviejų iki šešių kūdikių. Prieš gimdant kitą kūdikį, jų gimimo laikotarpis yra nuo 4 iki 5 metų.
  • Naujagimio gorilos yra silpnos kaip ir žmonių kūdikiai. Jie atjunkomi 3 ½ metų ir būna šalia savo motinų iki 4 metų. Per tą laiką jie pradeda valgyti tą pačią dietą, įskaitant augalus, vaisius ir ūglius.
  • Jie retai geria vandenį, tačiau dažniausiai drėkina save valgydami drėgnus augalus ir vaisius.
  • Gorilos gali identifikuoti savo šeimos narius iš nosies atspaudų.
  • Kaip ir žmonės, jie turi 32 dantis, bet su labai aštriais iltimis.
  • Kai stresas ar jaudulys, sidabrinių nugarų pažastyse yra didelės apokrininės liaukos, atsakingos už aštraus kvapo išskyrimą. Visose gorilose yra apokrininės ir eccrininės liaukos, tepančios delnus ir kojas.

„Silverback Gorilla“ darbalapiai

Tai puikus fantastinis rinkinys, kuriame yra 24 dalykai, kuriuos reikia žinoti apie sidabrinę gorilą. Šitie yra paruošti naudoti „Silverback Gorilla“ darbalapiai, kurie puikiai tinka mokyti mokinius apie sidabrinę gorilą, kuri yra subrendusi kalnų gorilos patinas su sidabriniais balnais per nugarą ir klubus. „Silverback“ yra atsakingas už penkių – trisdešimties kalnų gorilų būrio apsaugą ir vedimą, kur migruoti, pašaro maistui ir net poilsiui.



Pilnas įtrauktų darbalapių sąrašas

  • „Silverback Gorilla“ faktai
  • „Silverback“ profilis
  • Švelnusis milžinas
  • Tai aš!
  • R & R: taisyklės ir vaidmenys
  • Paskambink jiems beždžionėms
  • Sidabrinis medžioklė
  • Kuriant žodžius
  • Tarnauti ir saugoti
  • „Silverback World“
  • Sutriuškinta karalystė

Susieti / cituoti šį puslapį

Jei savo svetainėje nurodote bet kurį šio puslapio turinį, naudokite žemiau esantį kodą, nurodydami šį puslapį kaip pirminį šaltinį.

„Silverback Gorilla“ faktai ir darbalapiai: https://diocese-evora.pt - „KidsKonnect“, 2018 m. Liepos 30 d

Nuoroda bus rodoma kaip „Silverback Gorilla“ faktai ir darbalapiai: https://diocese-evora.pt - „KidsKonnect“, 2018 m. Liepos 30 d

Naudokite su bet kuria mokymo programa

Šie darbalapiai buvo specialiai sukurti naudoti bet kurioje tarptautinėje programoje. Šiuos darbalapius galite naudoti esamus arba redaguoti naudodami „Google“ skaidres, kad jie labiau atitiktų jūsų mokinių gebėjimų lygius ir mokymo standartus.